این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

دکتر شمس آریان، دبیر کمیته فرهنگی (مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه)


ارسال شده در تاریخ :
دکتر شمس آریان، دبیر کمیته فرهنگی (مدیر فرهنگی اجتماعی دانشگاه)

ری سرزمین کهن با قدمتی در اعماق تاریخ، کانون ها بازوان توانمند فرهنگی


دبیر کمیته فرهنگی نخستین جشنواره علمی و فرهنگی سیدالکریم، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و شیخ البلاد درخصوص شهر باستانی ری اظهار داشت: شهرهای تاریخی، همچون اقیانوسی انباشته از گنجیه­ های درخشان می باشند و حتی می توان گفت این دسته از شهرها و اتفاقات روی داده در آن از گذشته ­های بسیار دور تاکنون به عنوان ذخایر فرهنگی یک سرزمین، جامعه و ملت به حساب می­ آیند.


ایشان ادامه داد: ری سرزمینی است کهن که قدمت آن در اعماق تاریخ این سرزمین ریشه دوانده و حتی فراتر از تاریخ، از این شهر در منابع تاریخی به شیخ البلاد یاد می­ شود و از حیث قدمت با شهرهایی چون بابل و نینوا هم طرازی می­ کند. این شهر از حیث سیاسی نیز دارای اهمیت استراتژیک بوده است و از نگاه تجارت و بازرگانی علاوه بر موقعیت داخلی به دلیل اینکه بر سر راه ابریشم قرار داشت نیز از اهمیت بسزایی برخوردار بوده که به نوعی محل برخورد فرهنگ­ های متنوع محسوب می شود و به رشد فرهنگی این شهر در تاریخ ایران و علی­ الخصوص در دوره اسلامی منجر گردیده است.


منابع، بنای نخستین این شهر باستانی را به شیث پیامبر(ع) و حتی هوشنگ پیشدادی نسبت داده ­اند. در متون تاریخی نیز این شهر دارای نام ­های متعددی چون آرساسیا، آرساکیا، رام اردشیر، راکیا، راک، راگا و.... می باشد. و نام فعلی این شهر یعنی ری به معنای نیكویی می ­باشد و (راج) یا (راک) از  دیگر نام­ های این شهر به معنای مشعشع است. عروس ­البلاد و ام ­البلاد دو لقب مشهور ری می ­باشند.

مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد یادگار امام خمینی
(ره) شهرری اذعان داشت :این شهر دارای آثار برجای مانده تاریخی ای بس شگرف می­ باشد که به عنوان نمونه می ­توان به بازار تاریخی ری، کاروانسراها، تپه چشمه علی، کتیبه چشمه علی، برج و باروی ری (دیوار ری باستانآتشكدۀ ری یا آتشكدۀ بهرام (تپه میل)، استودان گبرها (برج خاموشان)، قلعه گبری، دژ رشکان، برج طغرل یا مقبره، نقاره خانه ری، گنبد امیر اینانج سلجوقی، زندان هارون و... اشاره کرد.

دکتر شمس آریان گفت: علاوه بر این غنای تاریخی به لحاظ وجود امام­زادگان(ع) نیز این شهر دارای غنای فرهنگی و اسلامی است که می­ توان به آرامگاه حضرت شاه عبدالعظیم حسنی(ع)، آرامگاه امامزاده حمزه بن موسی الکاظم(ع)، آرامگاه امامزاده طاهربن زین العابدین(ع)، آرامگاه امامزاده هادی(ع)، آرامگاه امامزاده ابراهیم(ع)، آرامگاه امامزاده ابوالحسن(ع)، آرامگاه امامزاده ابوالقاسم(ع)، آرامگاه امامزاده اسماعیل(ع)، آرامگاه امامزاده ایوب(ع) و یوشع(ع)، آرامگاه امامزاده حسین(ع)، آرامگاه امامزاده سه برادران(ع)، آرامگاه امامزاده شاهزاده ابراهیم(ع) و شاهزاده اسحق(ع)، آرامگاه امامزاده شاهزاده حسین(ع)، آرامگاه امامزاده شعیب(ع)، آرامگاه امامزاده عبدالله(ع)، آرامگاه امامزاده علی(ع) و قاسم(ع)، آرامگاه امامزاده عین(ع) و غین(ع)، آرامگاه امامزاده غیبی(ع)، آرامگاه امامزاده هاجر خاتون(س)، آرامگاه امامزاده بی بی زبیده(س)، آرامگاه بی بی شهربانو(س)، آرامگاه امامزاده رقیه(س)، آرامگاه سه دختران(س) و آرامگاه جوانمرد قصاب(ره) اشاره کرد.


مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد شهرری در ادامه بیان کرد: از این شهر به مرکز و پایگاهی جهت اشاعه فرهنگ و مذهب مقدس تشیع یاد شده خصوصاً در دوران حاکمیت خاندان آل بویه و همچنین عالمان و فقیهان شیعه در این شهر اقامت داشته­ اند که از این میان می­ توان به ثقه ­الله کلینی(ره)، ابن بابویه(ره) معروف به شیخ صدوق(ره)، اشاره کرد و همچنین خاستگاه دانشمندانی چون زکریای رازی(ره)، شیخ ابوالفتوح رازی(ره)، صوفی رازی(ره)، ابوحاتم رازی(ره) می باشد.
 

ایشان درخصوص نخستین جشنواره علمی، فرهنگی سیدالکریم، حضرت عبدالعظیم(ع) و شیخ البلاد (شهرری) اعلام کرد: این جشنواره وزین در تاریخ هفتم اسفندماه سال1401 با همکاری آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری که به حمدالله از قطب های علمی حال حاضر ایران اسلامی محسوب می شود، برگزار خواهد شد. با توجه به محورها و شاخه های علمی این رویداد بزرگ علمی و فرهنگی در زمینه های مختلفی همچون تاریخ، با گرایشات اسلام و ایران دوره اسلامی، تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی و هنر و معماری که دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری با توجه به ذخایر قوی علمی در این حوزه ها می تواند نقشی بس شگرف ایفا نماید.


دکتر شمس آریان در پایان گفت: شایسته است تا از کلیه پژوهشگران علمی مرتبط با این جشنواره وزین، برای ارسال آثار علمی خودشان به دبیرخانه جشنواره، در سایت همایش دعوت به عمل آورم. همچنین معاونت فرهنگی و دانشجویی هم با تمام توان در جهت برگزاری هر چه با شکوه تر این رویداد علمی خواهد کوشید و بازوان توانمند خود یعنی کانون های فرهنگی و تشکل های سیاسی و اسلامی را در راستای اهداف این جشنواره به کار خواهد گرفت.

 



ری باستان، راگا




تصاویر آستان عبدالعظیم حسنی(ع)

تیزر جشنواره

تصاویر دانشگاه آزاد شهرری

نشریات حامی

   

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)